Što Isus želi za
Božić?

Pročitajte i poslušajte 25 adventskih čitanja
Johna Pipera na hrvatskom

Radosna vijest o velikom veselju

Što Isus želi ovog Božića?
Odgovor nam otkrivaju njegove molitve. Za što Isus moli Boga? Njegova najduža molitva nalazi se u Ivanu 17, a vrhunac njegove želje vidimo u 24. stihu:
“Oče, htio bih da oni koje si mi dao budu gdje sam ja, zajedno sa mnom, da promatraju slavu koju si mi dao, jer si me ljubio prije postanka svijeta.” Ivan 17, 24.

Ono što Isus najviše želi za Božić je da se njegovi izabrani okupe i prime ono što najviše žele: gledati njegovu slavu i uživati u njoj onako kako Otac uživa u Sinu.

Želimo zajednički gledati Isusa i uživati u njemu; Isusa, čiji prvi advent (dolazak) sada proslavljamo, i čiji drugi advent iščekujemo.

John Piper je osnivač i glavni učitelj službe desiringGod.org te predsjednik škole Bethlehem College and Seminary. Trideset i tri godine služio je kao glavni pastor crkve Bethlehem Baptist Church u Minneapolisu Minnesoti.  Autor je više od pedeset knjiga, a na hrvatskom su dostupne njegove knjige Božja Vrhovna Vlast u Propovijedanju i Koronavirus i Krist

„Radosna vijest o velikom veselju na dostupan nam i svjež način otkriva slavu Božića. Ljudima koji uvijek nekamo žure, a zapravo svi spadamo u tu kategoriju, veliko je olakšanje (…) da svakoga dana u adventu sjednu i provedu desetak minuta razmišljajući o našemu Spasitelju Isusu – odmore se, obraduju i ožive!“

Ray Ortlund, pastor, Nashville, Tennessee

Svakoga dana od 1. do 25. prosinca, moći ćete čuti po jedno čitanje ovdje, na našem Youtube kanalu ili na Facebook stranici.

Izaberite željeni format

Dragi prijatelji, vaše brze narudžbe su premašile naša očekivanja, tako da su tiskane knjige već rasprodane.  Nadamo se da ćete se ovog adventa moći poslužiti digitalnim formatima, a formular za nove narudžbe ćemo ponovo otvoriti iduće godine.
Hvala vam na razumijevanju.

Izdano u suradnji sa: