KROTAK i PONIZAN

Kakvo je Isusovo srce?

Kako se Isus odnosi prema onima koji su njegovi?

Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite na sebe moj jaram i učite od mene jer sam krotka i ponizna srca. Tako ćete naći spokoj svojim dušama. Moj je jaram sladak, a moje breme lako.
(Mt 11,28-30)

Ne morate se prvo rasteretiti ili sabrati, a potom doći Isusu. Upravo vas krotak i ponizan teret koji nosite kvalificira da budete dobrodošli. Nije potrebno ništa platiti jer Isus kaže „ja ću vas odmoriti“. Njegov je odmor dar, a ne transakcija. Bez obzira na to nastojite li aktivno „izgladiti“ svoj život (ako ste „umorni“) ili pasivno shvaćate da vas pritišće nešto izvan vaše kontrole (ili ste „opterećeni“), želja Isusa Krista da pronađete odmor, da se sklonite od oluje, nadmašuje čak i vašu. „Krotak i ponizan.“ Prema onome što Isus kaže, upravo je takvo njegovo srce. To je on. Nježan. Otvoren. Rado vas prima. Susretljiv. Pun razumijevanja. Voljan. Da nas netko pita da kažemo nešto o Isusu, vjerodostojno bismo prenijeli njegovo učenje kada bismo rekli da je krotak i ponizan.

Kada bi Isus imao svoju internetsku stranicu, najistaknutija rečenica u padajućem izborniku pod rubrikom „O meni“ bila bi: krotka i ponizna srca. (str. 20-21)

Dane C. Ortlund

Dane služi kao glavni pastor Prezbiterijanske crkve u gradu Napervilleu u Illinoisu. Urednik je serija Knowing the Bible i Short Studies in Biblical Theology, kao i autor nekoliko knjiga. Dane i njegova supruga Stacey imaju petero djece i žive u Napervilleu.

Preporuke

NARUČite tvrde ili meke korice

Naručite knjige u tvrdom ili mekom izdanju za sebe i svoje prijatelje. Svaka narudžba će biti odgovorena s računom koji će uključivati poštarinu (koja ovisi o broju naručenih knjiga). Nakon vidljive uplate, šaljemo vam knjigu.
Meko izdanje: 7 EUR
Tvrdo izdanje: 10 EUR

Izdano u suradnji sa: