O nama

Vizija je Radosne vijesti evanđeosko kršćanstvo u Hrvatskoj okupljeno oko zajedničkoga cilja proslavljanja Boga, življenja u skladu s porukom evanđelja i vjernoga nasljedovanja Kristova poziva na učeništvo.

Ova vizija iziskuje poučavanje cjelokupne Božje objave u Svetom pismu. Stoga je misija Radosne vijesti pružiti tiskane i digitalne pisane, audio i video materijale, ali i izobrazbe, osposobljavanja i znanstvene aktivnosti koji se temelje na Bibliji, kršćanskom svjetonazoru i zdravoj evanđeoskoj teologiji. Time želi doprinijeti duhovnoj obnovi vjernika svih uzrasta, pomoći im da evanđeoske vrijednosti praktično primijene u svakom području svoga svakodnevnog života, ali i jačati postojeće i buduće crkvene zajednice na ovim prostorima.

Dokumenti Lausannskoga zavjeta i Koalicije za evanđelje najbolje opisuju uvjerenja kojim su vođeni začetnici ove inicijative, a ovo je sažetak načela i čežnji kojima smo vođeni u našem radu: 

  • Predani smo obnovi naše vjere u Kristovu Radosnu vijest, ojačavanju crkava s novom nadom i neodoljivom radošću koja se temelji na obećanjima koja primamo samo po milosti, samo kroz vjeru, samo u Krista.
  • Vjerujemo da u mnogim evanđeoskim crkvama postoji duboka i široka suglasnost u pogledu istinâ Radosne vijesti. Međutim, isto tako smo svjesni da samo lako zavedeni pogubnim lažinim “evanđeljima” koji ne mogu unaprijediti pravu vjeru.
  • Želimo stoga napredovati na Kraljevu putu, ohrabrivati i poučavati u skladu s Radosnom vijesti, kako bi sadašnji i sljedeći naraštaji bili bolje opremljeni proslavljati Spasitelja i činiti dobro svim ljudima, a posebno onima za koje je On prolio svoju krv i dao svoj život.
  • Želimo se za tu Radosnu vijest boriti oplemenjeni jasnoćom, suosjećanjem, hrabrošću i radošću – vezujući naša srca s drugim vjernicima preko denominacijskih, etničkih i klasnih granica.
  • Služimo crkvi koju volimo pozivajući svu našu braću i sestre da nam se pridruže u nastojanju da obnovimo crkvu današnjice prema Kristovoj Radosnoj vijesti kako bismo mogli zbilja govoriti i živjeti za Njega na način koji ga jasno komunicira našem vremenu.
  • Želimo raditi sa svima koji, uz to što prihvaćaju vjeroispovijed i viziju koja je ovdje postavljena, traže Kristovo gospodstvo nad cijelim životom s nepostiđenom nadom u silu Svetoga Duha da preobrazi pojedince, zajednice i kulture.

Ukoliko imate još pitanja ili biste htjeli postati dijelom ove inicijative, javite nam se putem kontakt obrasca dolje.

Ukoliko želite postati članom udruge “Radosna vijest” kroz koju djelujemo, pročitajte Satut udruge, Temeljne dokumente, te pošaljite zahtjev za članstvo predsjedniku udruge putem obrasca desno. 

Vezani dokumenti

Tim suradnika

Miroslav Balint-Feudvarski

Tajnik Udruge

Danijel Časni

Dopredsjednik Udruge

Stevo Vuletić

Predsjednik Udruge

Postanite članom udruge!